KARNOZIN EXTRA®

46,00 

prehransko dopolnilo
120 kapsul

Edinstvena formula
Sestava dodatka:
L-karnozin (β-alanil-L-histidin), vitamin E (D-alfa-tokoferilsukcinat), koencim Q10, L-karnitin, ekstrakt borovnice (Vacciniummyrtillus), ekstrakt grozdnih pečk (Vitisvinifera ).

Protidopinško potrdilo
Karnozinextra je kot varen dodatek odobril neodvisni certificirani laboratorij. Potrdilo tukaj

Šifra: 202 Kategorija: Oznaki: ,

Iz tega diagrama je jasno vidna premoč Karnozina Extra v primerjavi z L-Karnozinom. V diagramu je lepo prikazana razlika v absorpciji  v času delovanja enega in drugega.

Razlika med čistim L-Karnozinom in Karnozin Extra

L-Karnozin je bil odkrit že pred 100 leti. Zakaj ni postal popularen že prej?

 

Velik problem z L-Karnozinom je v tem, da deluje samo v “in vitro” pogojih. Kar pomeni, da v bistvu deluje samo v laboratorijskih pogojih, ko se ga doda direktno v celice.  Ko hrano vnesemo v naše telo, le ta ne odide direktno v celice, ampak gre skozi veliko faz presnovnih procesov in v njih prihaja do zmanjševanja količine oziroma izgubljanja karnozina.

Tipičen obrok, ki vsebuje rdeče meso, zagotavlja 250 mg čistega karnozina, ki se v človeškem telesu zelo hitro razgradi z encimom karnozinaza. To pomeni, da tudi takrat, ko se človek zanaša na rdeče meso kot vir karnozina, le ta v telesu ne obstaja dovolj dolgo časa, da bi lahko nudil zaščitne učinke. Popolnoma enaka situacija je tudi z raznimi prehranskimi dodatki, ki vsebujejo čisti L-Karnozin. Ko jemljete dodatek z vsebnostjo čistega L-Karnozina, se ga absorbira manj kot 20%. Običajno nekje med 10 do 15%. Torej, če razmišljate, da bi jemali prehranske dodatke z vsebnostjo čistega karnozina, vam priporočamo, da jih opustite, ker boste dosegli premajhen učinek oziroma izrabo le tega.

Karnozin Extra pa je prehranski dodatek z vsebnostjo L-Karnozina izdelan po posebni formuli, ki ga ščiti pred procesom karnozinaze (karnozinaza je encim, kateri razgrajuje Karnozin in ga s tem naredi skoraj brezkoristnega). Formula izdelka Karnozin Extra omogoča vzdrževanje stalne in visoke koncentracije karnozina v krvi in tkivih skozi 8 – 12 ur. To v veliki meri poenostavi jemanje dodatka, ker ga je potrebno jemati samo zjutraj in zvečer in s tem zajamemo celotno obdobje 24 ur.  Če bi hoteli doseči enak učinek z navadnim L-Karnozinom, kot ga dosežemo s Karnozinom Extra, bi ga bilo potrebno jemati vsakih 30 minut. Prav tako bi potrebovali tudi veliko večje doze (med 1 mg in 2 mg čistega karnozina vsako uro). Cenovno primerljivost pa situacijo vsekakor nagne na stran KarnozinExtra.

 

Karnozin je 100% naravna spojina – protein, dipeptid, ki je sestavljen izdveh aminokislin: beta-alanina i L-histidina. Imenujejo ga tudi nevropeptid zaradi njegove zaščitne vloge v živčnem sistemu, posebej v možganih. Karnozin se naravno nahaja v človeškem telesu. Najvišje koncentracije so v skeletnih mišicah, srcu, malih možganih in skorji velikih možganov. Njegovo delovanje je najbolj izraženo v tako imenovanih »ekscitabilnih« tkivih kot so mišično in živčno tkivo. V njih je najbolj pomembno vzdrževanje ustreznega pH in električnega naboja. Do sedaj opravljene študije kažejo, da je vsebnost karnozina v telesu odvisna od spola (več ga je pri moških), starosti (z leti se zmanjšuje) ter od prehrane (vegetarijanci imajo nižjo koncentracijo karnozina v skeletnih mišicah).

Karnozin Exstra, ki ga jemljemo oralno, nima absolutno nobenih stranskih učinkov. Kompatibilen je s katerokoli medicinsko terapijo, ne interferira z nobeno znano sestavino ali spojino in je znanstveno dokazano, da ga lahko jemljejo tudi otroci, celo dojenčki.  Pri njegovi uporabi v športu je pomembno vedeti, da karnozin glede na uradne podatke svetovne antidoping organizacije ni doping. Karnozin Extra ima o tem tudi certifikat. Je popolnoma netoksičen naraven protein.

 

Karnozin Extra in športniki – oziroma zakaj je Karnozin Extra boljši od L-Karnozina

  • nevtralizacija mlečne kisline v mišicah in s tem zamuda pri pojavu utrujenosti
  • povečanje kontraktilnosti, moči in vzdržljivosti mišic
  • povečanje moči in vzdržljivosti srčne mišice do 30%
  • pospeševanje odziva mišic na dražljaje iz možganov – hitrejši odzivi in ​​boljša koordinacija gibov
  • zmanjšanje oksidativnega stresa, ki ga povzroča povečana telesna aktivnost – pospešitev procesa regeneracije
  • podpora sintezi kolagena – povečanje gibljivosti in prožnosti sklepnega aparata
  • odstranjevanje odpadnih produktov presnove po zahtevnem treningu

Poleg uporabe v športu pa ima prehranski dodatek Karnozina extra še številne druge pozitivne učinke na telo tudi pri najtežjih bolezenskih težavah, katere pa je prepovedano navajati ali celo povezovati delovanje prehranskih dodatkov z besedo zdravljenje ali jim pripisovati zdravilne učinke. In to kljub temu, da so bili potrjeni v številnih znanstvenih in kliničnih študijah. Zato se o tem lahko poučite na drugih mestih.

 

Edinstvena formula

Sestava dodatka:

L-karnozin (β-alanil-L-histidin), vitamin E (D-alfa-tokoferilsukcinat), koencim Q10, L-karnitin, ekstrakt borovnice (Vacciniummyrtillus), ekstrakt grozdnih pečk (Vitisvinifera).

Protidopinško potrdilo

Karnozin Extra je kot varen dodatek odobril neodvisni certificirani laboratorij. Potrdilo tukaj

 

ZAKAJ RAVNO KARNOZIN EXTRA®?

Delovanje KARNOZIN EXTRA ® je večkratno in pomaga pri obnavljanju celic.

Pomlajuje celice in jim daje energijo. Je vrhunski antioksidant s  protivnetnim učinkom, nevrotransmiter ter obenem pomemben za zaščito živcev in srca. Sestavlja ga 6 zelo potentnih antioksidantov s sinergijskim delovanjem. Spada v skupino izdelkov, ki vplivajo na mitohondrije, oziroma celične energijske centrale. Zaradi svojega dolgotrajnega učinkovanja omogoča celicam, ki zopet dobijo energijo za vzpostavitev njihovega optimalnega delovanja, sprejemanje hranilnih snovi in izločanje odpadnih ter s tem prispeva k hitrejši regeneraciji. Še kako pomembni za športnike, rekreativce, pa tudi za vse ostale. Odklanja stresorje in vpliva na psihofizično počutje.  Idealen je za preventivo, obenem pa dokazano pomaga pri različnih slabih  stanjih organizma.  In kaj je najboljše? Je brez stranskih učinkov ter doping free.

 

Z redno uporabo KARNOZIN EXTRA ® oseba pomaga telesu ublažiti posledice škodljivih vplivov okolja, hrane, zdravil in lastnih biokemičnih procesov! KARNOZIN EXTRA ® je po več kot 15 letih raziskav razvila skupina vrhunskih znanstvenikov, da bi dosegla 100-odstotno učinkovitost L-karnozina v telesu prejemnika. Izdelek NE VSEBUJE sestavin živalskega izvora.

1 kapsula vsebuje: L-karnozin 125 mg, vitamin E 20 mg, koencim Q10 20 mg, L-karnitin 20 mg, ekstrakt borovnice 20 mg, ekstrakt grozdnih pešk 20 mg.

 

Protokol jemanja PDF